Şcoala de vară „Stejarul” având ca temă: Centru social sustenabil „Stejarul” – conversie funcţională

Şcoala de vară „Stejarul” având ca temă: Centru social sustenabil „Stejarul” – conversie funcţională

Luni, 5 august 2013, oficialităţi locale, cadre universitare, studenţi arhitecţi şi reprezentanţi ai mass-mediei locale s-au reunit la complexul Tabăra Stejarul de la Pădurea Bălănoaia pentru deschiderea Şcolii de vară „Stejarul” cu tema „Conversie centru social sustenabil „Stejarul”, organizată de Primăria Municipiului Giurgiu în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” Bucureşti şi Centrul de Dezvoltare Durabilă în Arhitectură, în scopul selectării celor mai bune idei pentru transformarea Taberei Stejarul în centru social pentru persoane vârstnice.
Perioada de desfăşurare a şcolii de vară este 5-11 august. Cei 24 de studenţi arhitecţi înscrişi la concursul de idei (dintre care trei sunt giurgiuveni), îndrumaţi de patru cadre universitare, vor elabora proiecte pe această temă pe care le vor susţine public în data de 11 august, începând cu ora 14,00. La susţinerea proiectelor va fi prezentă o comisie formată din 14 membri, din care fac parte reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Giurgiu, ai Universităţii de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, sponsori, precum şi dna. arhitect Ana Negulescu, proiectantul Taberei de Vara „Stejarul”. Primăria Municipiului Giurgiu este reprezentată în comisie de primarul Nicolae Barbu, viceprimarii Alexandru Vladu şi Liviu Popazu, consilier Cabinetul Primarului şi arhitect Anne Marie Gacichevici şi şeful Serviciului Autorizaţii şi Documentaţii de Urbanism, dna. Silvia Cornoiu. Participanţii la concurs vor primi diplome de participare, cărţi şi stick-uri de memorie cu toate informaţiile utile evenimentului.
Totalitatea proiectelor prezentate la şcoala de vară vor sta la baza unui proiect de conversie, respectiv a temei caietului de sarcini în vederea atribuirii lucrării pentru execuţie, când va fi cazul.
Obiectivul general al proiectului îl constituie diminuarea numărului de vârstnici în situaţii de criză şi a “ bătrânilor străzii”, prin realizarea unui centru de îngrijire care să asigure condiţii decente de trai pentru cel puţin 50 de persoane vârstnice aflate în dificultate.

Ultima modificare: 08.08.2013 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul MODIFICAREA OREI DE DISPUTARE A MECIULUI DINTRE AFC ASTRA SI UNIVERSITATEA CLUJ

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.